Dimensionering af murværkskonstruktioner - kursus hos BUILD

Lær at bruge programmet EC6design.com til dimensionering af murværkskonstruktioner.

10.09.2020 kl. 09.30 - 16.30

Dette kursus tager udgangspunkt i murværksnormen (EN 1996-1-1)

På kurset lærer du at bruge programmet EC6design.com til dimensionering af murværkskonstruktioner.

Du får genopfrisket din teoriske viden om statik og suppleret den med konkrete eksempler på dimensionering, hentet fra aktuel praksis.

Kurset henvender sig til rådgivende ingeniører og andre, der er beskæftiget med projektering og statiske beregninger af murede konstruktioner.

Underviserne er rådgivende ingeniør Poul Dupont Christiansen, som er hovedmanden bag EC6design.com, og forsker Thomas Cornelius, som forsker i konstruktioner og bygningsdesign.

EC6design.com er et af de mest udbredte værktøjer til dimensionering af murværkskonstruktioner i Danmark. Programmet er udviklet i et samarbejde mellem SBi og Teknologisk Institut, finansieret af Kalk- og Teglværksforeningen.

På kurset lægger vi ud med at se på styrkeparametre i nyt murværk. Vi taler om EN 1996-1-1 og om kommende revisioner af denne. Derefter handler det om sikkerhed og styrker i eksisterende murværkskonstruktioner. Så går vi mere i dybden med beregninger i EC6design.com på vandret belastet murværk og på skiver. Senere regner vi på kombineret lodret og vandret belastet murværk, murbindere og stålsøjler samt EPS-søjler. Endelig slutter vi med at tale om robusthed samt beregning af bjælker.

Kurset 10. september  2020 afholdes hos Strøjer Tegl i Assens ,og der vil også være en rundvisning på teglværket..

4.200 kroner ekskl. moms

BUILD, Aalborg Universitet