BUILD konsoliderer: To uddannelser bliver til én

BUILD konsoliderer: To uddannelser bliver til én

Byggebranchen har længe efterspurgt tværfaglige ingeniører med speciale i bæredygtige byggeprocesser. Derfor konsoliderer BUILD og lukker for optag på to uddannelser for at give plads til én ny med titlen Bæredygtige Byggeprocesser. Det sker fra sommeren 2022.

Udviklingen af uddannelsen i Bæredygtige Byggeprocesser har været undervejs siden 2018. Uddannelsen blev initieret af erhvervslivets overbevisende interesse og tydelige behov for en ny højtuddannet ingeniørprofil, der besidder de nødvendige analytiske, tværfaglige og innovative kompetencer til at implementere og skabe bæredygtige løsninger i udviklingen af fremtidigt byggeri. 

Med bæredygtighed som altomfavnende omdrejningspunkt tilbyder uddannelsen samlet set en kompetenceprofil, som eksisterende beslægtede bachelor- og kandidatuddannelser ikke kan tilbyde. 

– Det er BUILD's DNA er være i tæt samarbejde med virksomheder, organisationer og myndigheder om vores forskning og uddannelser. Derfor justerer vi løbende vores aktiviteter, så vores viden og kandidater giver værdi og relevans for verden omkring os. Det handler om at være tættere på den virkelighed og det samfund, som vi er en aktiv del af. Derfor er vi meget glade for, at kunne levere på ønsket om en uddannelse med fokus på bæredygtighed og tværfaglighed, fortæller Lars Pico, Institutleder på BUILD. 

Det bliver muligt at søge ind på uddannelse Bæredygtige Byggeprocesser fra foråret 2022. Samtidig betyder konsolideringen at cand. soc. i by, bolig og bosætning og master i inkluderende arkitektur lukker for optag. De nuværende indskrevne studerende på de to uddannelser vil naturligvis kunne færdiggøre deres uddannelse med samme høje kvalitet som hidtil.  

BUILD takker for godt samarbejde, input og sparring fra repræsentanter fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører, DI - Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder, Bygherreforeningen og Danske Kommuner, samt COWI, Bjarke Ingels Group, Green Building Council Denmark, Per Aarsleff, Pension Danmark, Realdania, Københavns Kommune, Henning Larsen Architects, Rambøll, Obicon, Frederiksberg Forsyning, Ikano Bolig, Sweco, JJW Arkitekter, Aarhus Kommune, Himmerland Boligforening, Vandkunsten, Emcon, Velux, MT Højgaard, samt de over 100 virksomheder, som har deltaget i behovsanalysen.   

Tilbage til