Byggeriets Evaluerings Centers aktiviteter overdrages til BUILD

Den 1. juli 2020 overgår udvikling og drift af Byggeriets Evaluerings Center til BUILD.

Seniorforsker Kim Haugbølle, BUILD, Aalborg Universitet, som er idémanden bag projektet DECADE, glæder sig og fortæller:

– Vi fortsætter med at drive og udvikle BECs aktiviteter, så bygherrer, rådgivere og entreprenører stadig kan blive klogere på byggeriets processer gennem evalueringer. Den primære forskel er, at nu vil de opsamlede data også blive brugt i forskningsøjemed og dermed bidrage yderligere til at skabe kvalitet og gode processer i byggeriet.

Den 1. juli 2020 overgår udvikling og drift af Byggeriets Evaluerings Center til BUILD, Aalborg Universitet. Byggeriets Evaluerings Center tilbyder proces- og evalueringsværktøjer til at højne kvaliteten i byggeriet. Centeret har samlet data fra næsten 20 års evalueringer, som skal bruges i forskningsprojektet DECADE. Fremover vil evalueringer kunne tilgås via hjemmesiden Byggeevaluering.dk.

Nyt, udvidet evalueringskoncept

I den kommende tid vil BUILD udvikle nye ideer og forslag til, hvordan man kan udvide evalueringskoncepterne. Her vil virksomhederne, der er tilmeldt Byggeevaluering.dk, blive taget med på råd om, hvordan det skal gøres. Målet er blandt andet at udvide evalueringerne med data om bæredygtighed og at lave et svigt-indeks.

– Hvis vi fx kombinerer datasæt fra BEC med Byggeskadefondens opgørelser, kan vi se om det går fremad med kvaliteten i dansk byggeri ved at kigge på antallet af fejl og mangler – og på den lange bane måske komme med et bud på, hvordan disse kan reduceres, siger Kim Haugbølle.

Ambitionen er at kombinere og nyttiggøre data til at løfte byggeriets produktivitet, kvalitet og bæredygtighed. Herudover får vi i Danmark en helt unik mulighed for at kunne tilvejebringe nye og banebrydende indsigter i det byggede miljø ved at bedrive forskning på de data, som BEC har indsamlet, og som BUILD vil fortsætte med at indsamle i fremtiden.

– Evnen til at kunne levere på den bæredygtige udfordring kommer til at spille en endnu større rolle i fremtiden, og det vil vi gerne hjælpe virksomhederne med at blive bedre til gennem øget brug af evalueringsdata om fx egne styrker, udtaler Kim Haugbølle.

Kontakt: Kim Haugbølle, seniorforsker, BUILD, Aalborg Universitet
E-mail: khh@build.aau.dk