Hvordan påvirker hverdagslivets strukturer forbrugerens rolle i den grønne omstilling?

Med bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal professor på BUILD, Kirsten Gram-Hanssen, stå i spidsen for et projekt, der undersøger hverdagslivets barrierer for forbrugerne i den grønne omstilling. Det sker med projektet ”Food, Mobility and Housing in the Sustainable Transition of Everyday Life (FOMOHO)”.

Danmarks Frie Forskningsfond giver 333 millioner kroner til i alt 65 forskningsprojekter om grøn omstilling. Professor på BUILD, Kirsten Gram-Hanssen, modtager 11,8 mio. kr. til, i samarbejde Institut for Planlægning (AAU ) og Sociologisk Institut (KU), at undersøge, hvilke strukturer der i hverdagen bremser forbrugerne i at bidrage til den grønne omstilling inden for områderne fødevarer, transport og bolig.

Projektet skal bidrage med viden og politiske anbefalinger til, hvordan vi kan aktivere borgernes ressourcer i den grønne omstilling:

- Bilen, bøffen og boligen er populært sagt de største syndere i hverdagslivets udledning af klimagasser. Samtidig udgør disse områder også nogle af de væsentligste elementer i vores liv. Omstillinger i forbrugsmønstre og hverdagsliv er nødvendigt ud fra klimahensyn, men det skal ikke alene overlades til den enkelte forbruger at foretage de rette valg. Forbrugernes valg af bæredygtige alternativer skal fremmes og gøres nemme og attraktive ud fra politikker og udbygninger af infrastruktur, forklarer Kirsten Gram-Hanssen, professor ved BUILD på Aalborg Universitet.

Vil du vide mere?

Læs om FOMOHO