Kronik i Altinget: Pandemien afslører, at vi skal stille krav til indeklimaet

Luft er en lige så væsentlig en kilde til sygdomme som mad og drikkevarer. Selvom coronasmitte sker stort set kun indendørs, mangler vi klare rammer for luftkvaliteten i vores bygninger til at forebygge spredning af luftvejssygdomme. Det skriver professor emeritus på instituttet BUILD, Peter V. Nielsen.

I Forskningsgruppen for Ventilation og Strømningsteknik på instituttet BUILD ved Aalborg Universitet opfordrer forskerne sammen med en række af verdens førende forskere i ventilation og indeklima politikerne til at tage luftkvaliteten alvorligt i lovgivningen og i nationale standarder. På den baggrund har professor emeritus Peter V. Nielsen skrevet en kronik i Altinget.

Altinget den 10 dec. 20221: Professor emeritus: Pandemien afslører, at vi skal stille krav til indeklimaet

Videnskabelig artikel i Science: A paradigm shift to combat indoor respiratory infection

For yderlige information:

Presseansvarlig på BUILD, Carina LIesk