ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er min rolle som deltager i projektet?

Som deltager i Projekt Cykelliv vil du i starten af hver måned i forsøgsperioden modtage en mail med et link til et spørgeskema. I spørgeskemaet vil du blive spurgt til, om du cyklede i sidste måned, hvor langt du cyklede, og om du i sidste måned har været involveret i cykelulykker. Det er vigtigt, at du udfylder spørgeskemaet, også selvom du ikke har cyklet eller været involveret i en cykelulykke i sidste måned.
 

 • Hvordan bliver jeg deltager i Projekt Cykelliv?

For at blive deltager i Projekt Cykelliv, skal du tilmelde dig med din e-mailadresse via nedenstående link. Det er kun muligt at tilmelde sig én gang.

 

 • Hvem kan deltage i projektet?

Du skal være mindst 15 år og cykle mindst 3 gange om ugen i sommerhalvåret for at deltage.

Som deltager må du ikke allerede have permanent kørelys på din cykel. Permanent kørelys er lys, der lyser konstant, når du kører - det blinker ikke, eller går ud når du holder stille. Af samme grund er cyklister på elcykeler, mountainbikes og cyklister med cykler med navdynamo desværre udelukket fra at kunne deltage. Det skyldes at disse cykeltyper ofte er så gode, at de allerede tilsvarer kørelys.

 

 • Skal jeg bo i aalborg, aarhus eller odense for at deltage?

Nej. Alle som overfylder ovenstående kriterier kan deltage i projektet. Det vil blot være muligt at afhente cykellygterne på en central lokalitet i de tre byer. Har du ikke mulighed for afhentning kan du få lygterne sendt til dig for en fragtpris på 45,- kr.

 

 • Hvad skal jeg betale for lygterne?

De deltagere, der skal køre med cykellygter med permanent kørelys, skal betale et depositum på 100,- kr. for lygterne. Når forsøget afsluttes, kan du vælge at beholde lygterne for de 100,- kr., eller returnere dem og få depositummet retur. Lygternes normale udsalgspris er 700,- kr.

Depositummet betaler du ved tilmelding, hvis du ender i testgruppen.

De deltagere, som er en del af kontrolgruppen, kører under forsøget med deres egne lygter og vil ved undersøgelsens afslutning blive tilbudt at købe et tilsvarende sæt lygter med permanent kørelys for 100,- kr.

 

 • Hvordan får jeg fat i lygterne?

Kommer du i testgruppen skal du ved tilmelding angive, om du selv vil afhente lygterne eller betale for at få lygterne tilsendt mod et forsendelsesgebyr på 45,- kr. pr/sæt. Lygterne vil blive udleveret på udvalgte centrale lokaliteter i hhv. Odense, Aarhus og Aalborg i oktober 2020.

Før opstart den 1. november vil du via mail modtage nærmere information om udleveringen af lygterne, hvis du har valgt denne metode.

 • Kan jeg få en anden til at hente lygterne? 

Har du bestilt lygterne til afhentning, kan du få en anden person til at hente lygterne for dig, skulle du blive forhindret i selv at afhente. De skal blot medbringe dit ordrenummer samt navn. 

 • Hvornår kan jeg forvente at modtage mine lygter? 

Leverandøren er blevet lidt forsinket i forhold til at få sendt alle lygterne afsted, men de første forsendelser skulle gerne være på vej.

 • Hvorfor beder I om min mailadresse?

Vi beder dig om din mailadresse, så vi kan sende dig det endelige tilmeldingsskema og så vi i starten af hver måned i forsøgsperioden kan sende dig det månedlige spørgeskema. Din mailadresse vil kun blive brugt til henvendelser i forbindelse med Projekt Cykelliv. Din mailadresse vil derfor ikke blive videregivet til andre. Efter projektet er afsluttet, vil din mailadresse blive slettet, og dine besvarelser vil kun blive gemt i anonymiseret form.
 

 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg skifter mailadresse?

Hvis du skifter mailadresse undervejs i Projekt Cykelliv, bedes du kontakte os på cykelliv@civil.aau.dk og oplyse din nye mailadresse.
 

 • Hvad sker der, hvis jeg ikke besvarer de månedlige spørgeskemaer?

Hvis du ikke har besvaret spørgeskemaet inden den 10. i den pågældende måned, sender vi dig en påmindelse. Du bedes også besvare spørgeskemaet, selvom du ikke har cyklet eller været involveret i en cykelulykke i sidste måned.

I den efterfølgende måned vil du modtage et nyt spørgeskema, hvor du igen skal fortælle, om du har cyklet, og om du har været involveret i en cykelulykke i sidste måned. Du vil altså stadig modtage den efterfølgende måneds spørgeskema, selvom du ikke har besvaret det forrige spørgeskema.   

Det er vigtigt for Projekt Cykelliv, at du besvarer de månedlige spørgeskemaer, og vi sætter stor pris på, at du har lyst til at være en del af Projekt Cykelliv. Ved at udfylde alle spørgeskemaer deltager du samtidig i den afsluttede lodtrækning med mulighed for at vinde en cykel.

 

 • Hvordan ved jeg, om jeg er med i testgruppen eller kontrolgruppen?

Når du udfylder tilmeldingsskemaet, vil du afslutningsvist få at vide, om du er en del af testgruppen eller kontrolgruppen. Din deltagelse er vigtig for projektet, uanset hvilken gruppe du bliver en del af. Og det er blandt alle deltagere i begge grupper, at vi trækker lod om en cykel.

Hvis du er blevet en del af kontrolgruppen, skal du fortsætte med at køre med de lygter, som du plejer at køre med, hvorimod hvis du er i testgruppen, skal du køre med et sæt cykellygter, der fungerer som permanent kørelys. Du vil i tilmeldingen selv kunne bestemme, om du vil afhente dem på en af de givne afhentningssteder eller få dem tilsendt mod et forsendelsesgebyr.  

Hvis du ikke er blevet kontaktet af os indenfor en måned efter tilmeldingsfristens udløb, er du velkommen til at kontakte os, og så vil vi undersøge sagen nærmere.

menu