Projekt cykelliv

Trafikforskningsgruppen ved Aalborg Universitet gennemfører i perioden 1. november 2020 til 1. november 2021 et forskningsprojekt kaldet Projekt Cykelliv, der har til formål at sætte fokus på cyklisters sikkerhed og synlighed i trafikken. I projektet vil den sikkerhedsmæssige effekt af kørsel med tændte cykellygter hele døgnet blive undersøgt. 

Deltagere søges

I Projekt Cykelliv følges omkring 4.000 deltagere, der alle har det tilfælles, at I cykler. De 4.000 deltagere er opdelt i to grupper - hhv. en kontrol- og en testgruppe, hvor testgruppen kører med cykellyset tændt døgnet rundt, så de fungerer som kørelys.

Hver måned vil du som deltager blive bedt om at indrapportere, om du har cyklet den foregående måned, hvor mange ture du har cyklet, hvor langt du har cyklet, og om du har været involveret i en ulykke.

Som deltager må du ikke allerede have permanent kørelys på din cykel. Permanent kørelys er lys, der lyser konstant, når du kører - det blinker ikke, eller går ud når du holder stille.

Cyklister fra hele landet kan deltage, men du skal være mindst 15 år og cykle mindst 3 gange om ugen i sommerhalvåret for at deltage.

Du kan kun deltage én gang. Cyklister på elcykel, mountainbike eller cykel med navdynamo er desværre udelukket fra at kunne deltage.

Har du lyst til at være med i projektet?

Vind en cykel

Alle deltagere som udfylder de månedlige tilsendte spørgeskemaer deltager ved projektets afslutning i en lodtrækning med mulighed for at vinde en cykel. Muligheden for at vinde en cykel er ikke betinget af, om du er en del af test- eller kontrolgruppen.

Ansatte ved Aalborg Universitet er frataget deltagelse i konkurrencen.

Menu

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker mere information om Projekt Cykelliv, er du velkommen til at kontakte os på cykelliv@civil.aau.dk eller tlf. 22419228.

Ringer du os op, bedes du lægge en besked, og så vil vi ringe tilbage til dig hurtigst muligt.

Samarbejdspartner

Reelight