Spring til indhold

Om RESPOND

Formålet med RESPOND er at skabe brugbar viden om Covid-19's effekt på vores adfærd og fysiske rammer, som kan inspirere til nye løsninger for et mere modstandsdygtigt byggeri med bedre livskvalitet for alle.

RESPOND er en del af større satsning

Forskningen ved Aalborg Universitet er en del af et større projekt, som også inkluderer et spor med fokus på udviklingen af nye løsninger på baggrund af Covid-19-pandemien. Læs mere om det samlede RESPOND-projekt.

  • Projektperiode: 15. februar 2022–15. februar 2025
  • Finansiering: Projektet har fået bevilliget 20 mio. kroner (2,7 mio. euro) fra REALDANIA
  • Projektleder: Lars Pico Geerdsen

Hvorfor

Covid-19 har på ekstremt kort tid mobiliseret regeringer, forandret markeder og ændret vores dagligdag. Men hvad betyder det for vores fysiske rammer? Hvordan kommer vores nye hverdag i det byggede miljø til at tage sig ud? Kan vi udvikle et bygget miljø, hvor vi står bedre rustet til fremtidige kriser og bliver endnu bedre til at sikre sundhed, fællesskab og bæredygtighed?

Hvad

RESPOND fokuserer på de langvarige konsekvenser af Covid-19-pandemien i Danmark i hverdagen og det byggede miljø. Dette gøres ved at zoome ind på fem samfundsmæssige områder: boligen, arbejdet, byen & det offentlige rum, fritid & forbrug samt institutioner (fx plejehjem).

Hvordan

Det overordnede mål er at identificere, dokumentere og udforske Covid-19-relaterede forandringer. RESPOND kombinerer kvantitative and kvalitative metoder gennem integrerede studier. Statistiske analyser af danske registerdata og spørgeskemaundersøgelser udføres igennem projektet for at overvåge Covid-19-relaterede forandringer. Parallelt med dette gennemføres kvalitative studier for at udforske specifikke emner i detaljer.