Spring til indhold

Be18

Be18 er et beregningsprogram, der bruges til at dokumentere at en bygning opfylder bygningsreglementets energibestemmelser og til at udregne energibehov og energiforbrug i nybyggeri.

Allerede bruger? Download Be18 her

Be18 er et beregningsprogram, der sælges sammen med en vejledning. Samlet kendes udgivelsen som SBi-anvisning 213.

SBi-anvisning 213 består af:

  • Beregningsprogrammet Be18
  • Beregningsvejledning

Anvisningen kan bruges til at dokumentere, at en bygning overholder energirammen i Bygningsreglementets energibestemmelser.   

Vejledningen

Beregningsvejledningen redegør kort for energibestemmelserne. Dernæst gennemgår den parameter for parameter, hvordan man fastlægger de inddata, som skal anvendes i beregningsprogrammet.
Endvidere indeholder den nogle eksempler på beregning af energirammen for et parcelhus, et etagehus og en administrationsbygning. 

Programmet

Beregningsprogrammet er opdelt i en beregningskerne og en brugergrænseflade. Beregningskernen kan anvendes af andre programmer, hvorved det sikres, at der er overensstemmelse mellem de udførte beregninger.

Licenstyper og priser

OBS

Der er indbygget en e-bogsversion af SBi-anvisning 213 i selve programmet. Denne kan også tilgåes gratis på anvisninger.dk eller købes i fysisk udgave hos en af vores forhandlere.

Kontakt og support