Spring til indhold

Interviews med unge voksne

Som en del af forskningsprojektet undersøger to parallelle Ph.d.-studier, hvordan unge voksnes hverdagspraksis i forhold til mad, mobilitet og bolig hænger sammen. Der fokuseres på, hvordan  institutionelle og materielle elementer i hverdagslivet interagerer med og former praksis for at søge at forstå, hvordan det kan påvirkes i en mere klimavenlig retning.

Dette undersøges gennem to runder af interviews med 20 husholdninger før og efter relokalisering i ny bolig (i alt 30 unge voksne mellem 25-35 år). Under den første runde af interviews boede alle husholdningerne i byområder, og i anden runde var nogle flyttet til forstæder og på landet, mens andre blev i byområderne. Begge interviewrunder var bygget op omkring at få en bedre forståelse af husholdningernes daglige rutiner, forbrug og hverdagspraksis i forhold til deres nuværende bolig, mad og mobilitet. For at få en bedre forståelse af sammenhængen mellem de tre områder blev interviewene understøttet af en mobilitetskortlægning af deres daglige transport og bevægelse, en tur rundt i deres hjem med tilhørende rundvisning af køkken og køleskabe, samt en fotodagbog lavet af de unge voksne med billeder af elementer, ting og situationer, som de i deres hverdag fandt mere eller mindre bæredygtige.

Formålet med interviewene og de forskellige anvendte metoder har været at undersøge, hvordan mad, mobilitet og boligpraksis hænger sammen i hverdagen. Dernæst har formålet været at identificere de barrierer, som ikke understøtter de unge voksne i en mere klimavenlig praksis i forhold til den måde, de spiser, bor og bevæger sig på.

Kontakt: Ph.d.-stipendiat Caroline Samson og Ph.d.-stipendiat Amanda Krog Juvik